Global logistics, personal approach

Douane-afhandeling

  • AEO gecertificeerd een veilige logistieke keten 

Met ons team van gediplomeerde declaranten zijn wij als specialist in staat u een vlekkeloze en snelle douaneafhandeling aan te bieden.
Wij verzorgen invoer, uitvoer en doorvoeraangiftes (MRN-documenten), PD- een EDGB aangiftes waarbij wij gebruik maken van een online verbinding met de douane. Hierbij beschikken wij over onze eigen borgstelling bij de douane.
Berkman Forwarding is sinds 15 april 2009 AEO (Authorised Econonomic Operator) gecertificeerd wat inhoudt dat wij voor de douane een betrouwbare partner of ook wel "geautoriseerde marktdeelnemer" zijn.
AEO gecertificeerde bedrijven tonen hiermee aan dat ze "in control" zijn op diverse deelgebieden. Met de AEO-status zijn goederenstromen minder onderhevig aan douanecontroles.
Wij beschikken over het gecombineerde certificaat douane-vereenvoudigingen & veiligheid (customs simplifications & safety).
Onze serviceverlening gaat verder dan alleen het verzorgen van douane-aangiftes. Ons team van specialisten assisteert u ook graag bij het vinden van de juiste goederencodes en overige verplichtingen en/of aanvragen zoals bindende tariefinlichtingen (BTI's) etc. 

Business case deellading
Een webshop wil graag een pallet (stukgoed) verschepen vanuit Shanghai. Echter om dit te regelen, zijn er diverse formaliteiten van belang om de lading te kunnen verschepen vanuit de laadhaven. Aangezien de importeur weinig kennis van zaken heeft om... Lees verder
Business case intermodaal transport
Een nieuwe klant wenste de optie om de lange voorraad artikelen vertraagd te laten aanleveren bij hun warehouse. Tot dusver moesten alle containers per truck worden geleverd echter als containers langere tijd op de kade blijven staan, ontstaan er al... Lees verder
Business case Warehouseing
U ben importeur en u heeft een groot pakket aan volle containerladingen welke na aankomst gelost dienen te worden en herverpakt zodat uiteindelijk de lading doorgeleverd wordt door geheel Europa.Berkman Forwarding welke zorg draagt voor de zeevracht... Lees verder
Business case zeevracht
Een importeur van relatieartikelen zocht de ideale partner voor het zorg dragen van ca. 800 containers per jaar uit China en Zuid-Oost Azië. Deze opdrachtgever ging het niet alleen om het verschepen van de goederen maar om de gehele orderbegeleiding... Lees verder