Duurzaamheid

Impact op jouw logistiek en de wereld

Wij zijn ons bewust van de impact die onze branche heeft op de leefbaarheid van de wereld. Duurzaamheid is daarom een belangrijk thema en wij zoeken actief naar manieren om hier samen met de markt onze bijdrage aan te leveren.

De verduurzaming van onze handelswereld

Klimaatverandering is een van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren. Niemand kan om de stijgende zeespiegel, smeltende ijskappen en hoge temperaturen in ongebruikelijke tijden heen. 2023 was het warmste jaar ooit gemeten, met CO2-niveaus en andere broeikasgassen op ongekende hoogten. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de wereldeconomie, maar ook voor onszelf. In de logistieke sector zien wij de gevolgen hiervan als nergens anders.

Inzicht in CO2-uitstoot via ons portaal

Dankzij onze automatische Excel Reporter via het portaal, kun je nu periodieke rapportages ontvangen op maat. Je hebt volledige controle over de frequentie, lay-out en data van de rapporten die je wilt ontvangen. Bovendien hebben wij een nieuwe template toegevoegd aan de Excel Exporter, speciaal ontworpen voor het maken van overzichten van de CO2-uitstoot. Deze template is volledig aanpasbaar naar jouw eigen wensen doordat je hem kunt kopiëren en aanpassen.

Meer over ons portaal

 

Onze inzet voor duurzaamheid

Als NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) beschikken wij zelf niet over schepen, vrachtwagens of andere voertuigen. Wij zijn echter trots om samen te werken met rederijen en achterlandvervoerders die zich inzetten om de uitstoot van schadelijke gassen te verminderen. Wij maken steeds vaker gebruik van barges (binnenvaart) en treinen als milieuvriendelijkere alternatieven.

Om zowel het zwavelgehalte als de totale uitstoot van schepen te verminderen, zijn de "Low Sulphur" en "IMO2020" toeslagen ingevoerd. Rederijen hebben extra inspanningen geleverd door te investeren in vloeibaar aardgas (LNG) als milieuvriendelijk alternatief. Door zoveel mogelijk samen te werken met deze vooruitstrevende rederijen, dragen wij actief bij aan het verduurzamen van transport en streven wij naar maximale standaardisatie binnen de sector.

In onze kantoren streven wij naar een duurzamere wereld. Ons orderbeheersysteem is zorgvuldig ontwikkeld om het papiergebruik te verminderen en digitalisering te bevorderen. Wij hanteren een "keep it on the screen" beleid, waarbij documenten en e-mails digitaal worden gearchiveerd in plaats van ze uit te printen.

Ons pand is uitgerust met lichtsensoren die automatisch uitschakelen wanneer een ruimte niet wordt gebruikt. Om het gebruik van plastic te verminderen, wordt deze net als ons papier apart verzameld en gerecycled. Hierbij moedigen wij thuiswerken aan en stimuleren wij het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer.

 

 

Naar de toekomst

Onze focus ligt niet alleen op operationele ontwikkelingen om onze klanten van de beste faciliteiten te voorzien, maar ook op het bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo maken wij impact op de logistiek en ook op het behoud van onze planeet.

Jouw logistiek voor je laten werken? 

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Wij zijn bereikbaar via telefoon en e-mail van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag en zondag zijn wij gesloten.