Een portaal, is dat nou wel nodig of kunnen we niet meer zonder?

Mark

Supervisor sales

Het lijkt welhaast een paradox: een logistieke dienstverlener waar het persoonlijk contact hoog in het vaandel staat, zet vol in op een (digitaal) portaal.

Maar dat is precies wat Berkman Forwarding doet. Onze klant waardeert de personal touch, maar een actueel en veel opties biedend portaal voegt absoluut iets toe aan de informatievoorziening.

Waar in het verleden deze optie vooral gebruikt werd voor het volgen van een lopende zending (track & trace), is dit nog slechts een klein onderdeel van de vele mogelijkheden die een portaal biedt. Saillant detail: de meeste klanten noemen de track&trace optie nog steeds als een van de meest gebruikte keuzes in het portaal. En dat is uiteraard niet vreemd, want in de logistieke wereld is het erg belangrijk te weten wanneer je goederen aankomen en of er al dan niet sprake is van verandering in dit proces.

Maar Berkman Forwarding biedt je veel meer opties op de digital highway. Onder de noemer MyBerkman heeft het toenmalige platform sinds begin 2023 een complete metamorfose ondergaan. Alleen de muren stonden nog overeind, waarna Berkman ging bouwen aan een portaal, waarin de klant centraal staat. Niet vreemd dus dat feedback van onze klanten essentieel was en blijft voor de verdere uitbouw van dit klantgerichte portaal.

Koppeling van systemen

Als je een handvol containers per jaar verscheept, is dat ook zonder portaal nog goed te overzien. Maar wat als het er 100, 500 of meer dan 1000 worden? Dan wil je graag zo min mogelijk dubbel werk doen, wat alleen maar leidt tot meer kosten en een verhoogde kans op fouten. Dus is Berkman Forwarding graag van dienst met het ontwikkelen en implementeren van API koppelingen met de systemen die jij als onze gewaardeerde klant gebruikt.

Onze eigen IT mensen nemen contact op met jullie specialisten en zorgen voor een zo efficiënt mogelijke transitie, waarna de informatie in no time (of beter: real time) beschikbaar is. Neem gerust eens vrijblijvend contact op, wij staan voor je klaar.

Duurzaam ondernemen

Een paar jaar geleden was dit nog een term die je af en toe tegenkwam, maar het wordt zo langzamerhand gemeengoed en dat is volkomen terecht. Onze planeet is kwetsbaar en dus moeten we verantwoord met deze aarde omgaan. Geen CO2 uitstoten is een utopie, maar we kunnen er met elkaar wel voor zorgen dat de aarde leefbaar blijft, ook voor komende generaties. En ook hierin zit Berkman in de kopgroep: ons portaal kent een belangrijke extra service: het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot per verscheping. Maar ook het compenseren en dus zo klimaat neutraal mogelijk ondernemen is een tool die nu al beschikbaar is. Door middel van certificaten (zie foto onderaan dit artikel) kun je aan je stakeholders (of dat nu werknemers, klanten of aandeelhouders zijn) laten zien dat je dit aspect serieus aanpakt, waarna je bijdrage door onze officiële en internationaal erkende partner Green Earth wordt geherinvesteerd in projecten wereldwijd tot herstel en bevordering van het klimaat. Een mond vol, maar het werkt wel! Voor de liefhebbers hierbij een overzicht van lopende projecten:https://www.green.earth/nl/projecten

Natuurlijk kan je met ons portaal nog veel meer, zoals je op onze site en via deze link kunt lezen:https://berkmanforwarding.com/services/logistical-services. En uiteraard leggen we in een online of fysieke ontmoeting graag uit welke voordelen het Berkman portaal voor jou oplevert. Natuurlijk bieden wij dit gratis aan en je kunt ook meedenken in de verdere ontwikkeling hiervan. Weer een goed voorbeeld van partnership: we doen het bij Berkman Forwarding graag voor jullie, maar nog liever en vooral samen met jullie!

 

Neem contact op